Qurban ətini dərhal soyuducuya qoymayın

Qurban ətini dərhal soyuducuya qoymayın

11 İyun 16:02
Bəyəndim (0) Bəyənmədim (0)

Qurban bayramında kəsdiyiniz qurbanlıq heyvanların ətini düzgün saxlamaq çox vacibdir.

Mütəxəssislər bildirirlər ki, qurbanlıq heyvan kəsilib, soyulduqdan sonra ətin bir müddət açıq havada kölgə yerdə saxlanması lazımdır. Kəsimdən sonra soyuducuda dondurulan ət sərtləşir və öz yumşaqlığını itirir. Nəticədə damarlardan süzülən qan laxtalanır və laktik turşu əmələ gəlir. Ümumiyyətlə sağlamlığınızı qorumaq üçün qidaların saxlanılması qaydalarına düzgün əməl olunmalıdır…

Oxuməni.az