Diqqət! Xərçəng riski artır...

Diqqət! Xərçəng riski artır...

7 Aprel 2011 13:12
Bəyəndim (0) Bəyənmədim (0)
Bu qidalarda radiasiya var!

Yaponiyadakı nüvə fəlakətinin ardından Çinin şimalındakı bəzi bölgələrdə bitən tərəvəzlərdə "insan sağlamlığına zərərli olmayacaq səviyyədə" radiasiya aşkarlandı. Milli mətbuatda yer alan xəbərlərə görə, Çin Səhiyyə Nazirliyi Pekin, Tiencin və Hina bölgələrində ispanaqda aşağı səviyyədə radioaktiv iyodin təsbit edildiyini bildirdi. Mütəxəssislər ispanaq, kahı və bu kimi lifli qidaların açıqda yetişdirilməməsini məsləhət gördü. Əks halda, radiasiyadan təsirlənən bitkilərdən çok istehlak edən insan üçün xərçəngi riski yarana, hətta arta bilər.

P.S. Pekin ve Tiencinde son günlərdə yağan yağış vasitəsilə radiasiyanın tərəvəzlərə keçmiş ola biləcəyi də ehtimal olunur.